Header afbeelding

Blog: We willen een Bellamybuurt Beweging!

Steeds meer mensen weten ervan: de Bellamybuurt is een geweldige, unieke buurt met veel betrokken bewoners en heel veel leuke buurtinitiatieven. Met hernieuwde belangstelling trekken er de laatste tijd dan ook nieuwe bewoners, nieuwe ondernemers en toeristen naar deze dichtbevolkte buurt. Dit levert nog meer gezelligheid op, maar ook strubbelingen. Hoog tijd om opnieuw met elkaar kennis te maken, te luisteren naar elkaars verhalen en problemen samen aan te pakken.

Een groep bewoners van de Bellamybuurt organiseert dit najaar allerlei activiteiten die hopelijk leiden tot meer kennismaking tussen buren en verbinding tussen de vele bestaande bewonersgroepjes die de Bellamybuurt rijk is. Voor de gezelligheid, maar ook om discussie over veranderingen in de buurt te stimuleren en met meer mensen te voeren.

De Bellamybuurt Beweging is een initiatief van bewoners die in samenwerking met Stadsdeel Amsterdam West, de kooplui van de Ten Katemarkt en buurtondernemers buurtactiviteiten organiseren. Iedere buurtbewoner en buurtondernemer is uitgenodigd om mee te doen! Enthousiast? Doe mee. Als je een goed idee of discussiepunt hebt of als je wilt aanhaken bij de dingen die anderen organiseren kun je je melden bij Mischa: mischa@bellamybuurtbeweging.nl.  

Op deze website zullen we zo snel mogelijk alle ideeën, discussies en oproepen publiceren.

Zo is er al een groepje kunstenaars bezig om een artistieke actiedag met grofvuil te organiseren, anderen zijn bezig om zoveel mogelijk punten voor een Bellamybuurt-manifest te verzamelen. We organiseren een avond om kennis te delen tussen bewoners, journalisten en wetenschappers. We organiseren bankjesdagen, waarbij we tijdelijke huiskamertjes maken op straat om samen te hangen en te kletsen over de buurt. En we organiseren een buurtexpeditie met theater, muziek met tot slot een Stadsgesprek. Dus houd deze website in de gaten voor alle activiteiten en discussies!

Hopelijk tot gauw in de buurt!

Discussieer mee!

Log hieronder in met je Facebook-, Twitter- of Google-account, of maak een account aan. We horen graag van je!