Op 12 november 2016 vond het stadsgesprek plaats. Bewoners uit Oud West werden via loting uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan te over de toegenomen levendigheid en drukte in het gebied. Ruim 100 bewoners namen deel. Via deze website konden mensen uit heel Oud West van te voren aangeven welke onderwerpen zij belangrijk vonden. De vijf meest besproken thema’s vormden samen de agenda van het stadsgesprek. Vakantieverhuur, Commercialisering van de Openbare Ruimte, Grofvuil, Fietsparkeren en het Veranderende karakter van de buurt kwamen hier als top 5 uit. In verschillende groepjes hebben de bewoners allerlei concrete oplossingen bedacht.

Voorafgaand aan het stadsgesprek gingen de deelnemers langs bijzonder locaties in de Bellamybuurt. In buurtscenes vertelden bewoners uit de Bellamybuurt daar het verhaal over de veranderende buurt.

Op 1 december vorig jaar lichtten deelnemers van het stadsgesprek hun plannen en voorstellen nader toe aan het Algemeen Bestuur van stadsdeel West. Het Algemeen Bestuur heeft vervolgens een aantal ideeën van het stadsgesprek opgenomen in de gebiedsplannen 2017.

Wat gebeurde er verder?

header iphone-2233-kopie-3 iphone-2330