Blog: En de winnaar is: Bellamyn

Met gepaste trots presenteren wij de winnaar van het beste buurtidee: BELLAMYN!

BELLAMYN is een digitaal bewonersplatform dat staat voor het behoud van een sociale en leefbare Bellamybuurt. Dit buurtplatform helpt bewoners zich te verenigen en informeert bewoners over veranderingen in hun buurt. Door samen op te trekken en kennis te delen, zetten wij ons samen in voor het behoud van  het unieke karakter van de Bellamybuurt.

Jacobus Bellamy (1757-1786) was een groot Nederlands dichter, afkomstig uit een eenvoudig milieu, die vanaf zijn twaalfde als bakkersknecht werkte. Hij wist als geen ander hoe weinig rechten het volk had en werd politiek activist.

AANLEIDING

Veel bewoners van de Bellamybuurt maken zich zorgen over de snelle veranderingen in hun buurt, waarbij ook het karakter van de buurt verandert. Zij willen daar meer grip op hebben. Ze willen beter betrokken worden bij de veranderingen. Ze ervaren ook een kennisachterstand als het gaat om gemeentelijke procedures en vergunningen.

Met de komst van het nieuwe bestuurlijk stelsel is het voor Amsterdammers lastig geworden te begrijpen hoe de besluitvorming werkt. Ook hierdoor ervaren bewoners een kennisachterstand. Hoe werkt het nieuwe bestuurlijk stelsel? Waar vind ik  informatie over veranderingen in mijn buurt? Hoe kan  ik participeren bij op handen zijnde veranderingen in mijn buurt? Wat zijn mijn rechten?

Op al deze vragen biedt Bellamyn in begrijpelijke taal een antwoord.

Samen maken we de buurt! 

Discussieer mee!

Log hieronder in met je Facebook-, Twitter- of Google-account, of maak een account aan. We horen graag van je!